Reviews België 2019


the missing link - jumanji

22-12-2019

4 personen - ontsnapt

Cijfer : 8.5

Erg goed, maar kan nog beter

Vlak bij huis en een erg goede score, dat kon niet lang duren voor wij deze zouden spelen.

Onthaal:

Je moet op de drukke weg goed opletten waar de escape room zich juist bevind. Eens daar hebben ze een ruime gratis parking.
Het onthaal zelf voelde haast als thuiskomen, vriendelijk, hartelijk, alles wat je wilt.
De ontvangstruimte zelf is erg basic en een beetje rommelig, maar de babbel was zeer aangenaam.

Kamer:

Hoge scores - hoge verwachtingen. Deze kamer is nog maar 2 maanden open, dus daar houden we wel rekening mee.
Voor we de kamer betraden kregen we nog wel mee dat er een puzzel het momenteel niet deed, maar dat deze zich nog wel in de kamer bevond.
De kamer zelf heeft een erg originele start wat we enorm leuk vonden. Het decor is erg mooi, zeker gezien het moeilijk thema wat ze hier gekozen hadden. De puzzels waren afwisselend en met momenten uitdagend, al vroegen we ons wel af of ze allemaal even duidelijk zijn en of iedereen een beetje een hint nodig heeft. Zo is het niet altijd duidelijk wat er juist gebeurd is.
Wat de aankleding betreft klopt het wat hier door collega's geschreven wordt, dat afwerking kan hier en daar wat beter, zeker op vlak van techniek. Verder vonden wij het jammer dat met de hoofdpuzzel weinig gedaan werd, ik kan helaas niet in detail treden, maar zeker gezien de afwerking en techniek die hier inzat had ik er graag meer mee gedaan.

Conclusie:
Wel, respect voor wat ze hier gebouwd hebben. Geen makkelijk thema en heel knap uitgevoerd.
Wel denken wij dat de kamer momenteel een iets te hoog cijfer krijgt. Nu dat is niet de fout van de eigenaars, zij gaven zelf al aan dat niet alles op punt staat. Maar ze hebben wel beslist om open te gaan, dus het is wat dubbel.

Maar wat mij wel stoorde was de rommel die werkelijk overal lag. In de ontvangstruimte, de weg naar de escape toe, deuren die openstonden, electriciteitskasten, overal lag gereedschap/hout/kabels gewoon op de grond. Ook toen we uit de kamer kwamen was het een koude douche wat beleving betreft. Overal techniek en kabels.
Doet dit afbreuk aan de escape-ervaring? Wel ja en Nee. Het komt slordig en onaangenaam over omdat wel dit ook een stuk in de escape tegenkwamen, lees puzzels stuk, kabels in het zicht, techniek aanwezig, maar geen puzzel, etc.
Hier en daar zijn er ook wat scherpe randen waardoor een collega van ons best wel wat schaafplekken aan dit avontuur heeft overgehouden ( dit hebben we trouwens ook meteen gemeld aan de eigenares)

Nu het goede nieuws is dat dit iets tijdelijk is, ze zijn nog maar pas open met deze kamer, ze zijn een nieuwe kamer aan het bouwen en met een beetje extra moeite is dit echt een topkamer. Nu ondanks dat je pas open bent of aan het bouwen bent, kan je nog steeds opruimen.
Maar van mij krijgt hij momenteel een iets lager cijfer dan de rest hier geeft, net om de redenen hierboven.
Maar ik weet haast zeker dat wanneer ik hier terugkom voor hun 3de kamer ( die trouwens voor 2 personen wordt) het volledig anders gaat zijn.

 

https://themissinglinkescape.be/

 


lockfree - the traveler room

2-12-2019

2 personen - ontsnapt

Cijfer : 8.5

Travelroom

Het gebeurd niet vaak, maar af en toe hoef ik eens niet 1.5 uur de auto in.
Plots bleek vlak bij me een nieuwe room geopend te zijn en ik had geen idee wat ik moest verwachten.
We waren maar met 2 en dan speelt de prijs ook een rol.

En die mag er zijn: 54 euro voor 75 minuten! en dat is niet pp.
Jeetje denk je dan, dit gaat niet veel zijn, maar daar waren we fout in.

Onthaal:
Bij aankomt blijkt dat je bij een woning moet zijn en dan komt weeral het gevoel naar boven van tuinhuis, zolder etc.
Weer fout, je loopt letterlijk de ontvangstruimte binnen die zowat de volledige begane grond in beslag neemt. Het is een ware verademing wat je hier ziet en haast niet uit te leggen tot je er zelf bent. Een brok sfeer en gezelligheid.
De gastheer en gastvrouw staan volledig in thema je op te wachten en ik kan haast niet geloven dat dit een act is maar meer een levenswijze. Wat er ook van zij, gezellig was het meteen.

ook nog even meegeven, parkeren kan gratis op het ruime terrein naast de woning.

Kamer:
Voor we het over de kamer hebben, krijg je een intro op een erg aparte manier. Ik kon het wel waarderen, alleen duurde het me wat te lang.
De start van de kamer is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Wat het juist is, mag je zelf gaan ontdekken.
Eens gestart verzopen wij in de details en keek ik vooral naar de authenticiteit van de kamer. het ademt werkelijk Traveler room maar tegelijk voelde ik ook een soort breekbaarheid. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze eigenaars niet teveel groepen tegenkomen die ruw omspringen met hun spullen.
Op een of andere manier viel de flow bij mij een beetje weg. Er is enorm veel te doen aan het begin van de room, iets teveel naar mijn mening waardoor je soms het gevoel krijgt dat je niet vooruit gaat in de kamer.
Nu zo slecht bleken we dan toch niet bezig, maar tegelijk zou ik hier niet graag met meer als 4 gestaan hebben.
Naar mate de kamer vordert kom je een puzzel tegen die ik werkelijk vervloek. Zo een behendigheid puzzel waar je aanleg voor hebt of gewoon niet. Probleem met dit soort puzzels is vooral, wat doe je als het niet lukt? Zit je dan vast of ga je via een scherm uitleg proberen te geven... En tja bij ons was het de laatste vorm. 3 schermen aan tekst. Dat stuk mag er voor mij meteen uit, lang geleden dat ik nog zo een frustratie had :-)
Nu de finale is echt leuk gedaan en de ontknoping nog leuker.

Conclusie:
Ondanks dat ik de kamer een hele tijd gelden gespeeld heb, is hij me steeds bijgebleven om verschillende redenen.
De eigenaars zijn echt parels van mensen. Wat voor een passie voor dit beroep moet je wel niet hebben als je het op deze manier realiseert! Ze durven iets anders te doen en dat in combo met de prijs, de tijd die je krijgt en de sfeervolle maar o zo breekbare kamer maakt dit echt een bewonderingswaardige escape room.

De kamer heeft in mijn ogen nog wel wat verbeterpunten, zeker bij het begin waar je wel erg lang over 1 stuk doet en de behendigheid puzzel die ons niet zo beviel. Dat kan natuurlijk iets persoonlijk zijn, maar ik heb ook ter plaatse mijn bezorgdheid geuit tegen de eigenaars.

Ondanks dat is het echt een aanrader voor iedereen die van een sfeervolle room houdt!
Ik ben benieuwd naar de volgende kamer, de ruimte is er in ieder geval :-)

 

https://www.lockfree.be/


De Kraakfabriek - de illusionist

24-11-2019

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 9.5

Abracadabra

Ik speel te weinig kamers in België. De kraakfabriek is daar een mooi voorbeeld van. Een parel van een room die ik gewoonweg maar niet ging spelen.

Onthaal:
De Kraakfabriek heeft 3 kamers (op moment van schrijven). We hadden helaas maar tijd voor 1 en dat werd De Illusionist. Een thema dat me erg ligt en dat ik tevens uitermate geschikt vind voor een escape room.

Parkeren kan aan de kade (betalend) want de escape zelf ligt tegenover het MAS (ook aanrader als je er toch bent)
Ze bevinden zich in oude Boeienloods en meteen ook even meegeven dat ze daar niets aan mogen veranderen.
De ontvangstruimte voelde dan ook wat koud en kil aan, maar het ontvangst zelf was hartelijk.

Kamer:
Het was eindelijk tijd om te spelen en ik keek er echt naar uit. De weg naar de kamers vond ik wat minder, de kamer is namelijk gebouwd in de loods waardoor je meteen een idee van omvang hebt. Ook lag er her en der wat spullen en een oud spel, wat wat afbreuk doet aan de beleving.

Maar eens in de kamer was ik op 3 seconden alles vergeten. Meteen puzzelplezier en samenwerken, dat is altijd een goed teken.
De eerste puzzels waren duidelijk en richten zich meteen op het verhaal. Na een heerlijke start werden we getrakteerd op een heerlijk stukje escape room. De eigenaars hebben 14 maanden aan deze kamer gewerkt en zijn goed met hout. Dat is gelijk aan waw puzzels met een dito sfeervolle inrichting. We konden ons meteen opsplitsen en 2 groepen want we konden lekker door mekaar heen werken.

De manier van tips geven is gewoonweg geniaal. Enorm knap gemaakt en meteen een heerlijk knipoog naar een film van de jaren 80.
Ze werken hier ook goed met licht waardoor je ooit geen hint nodig had, maar door het licht geleid werd naar waar je mee bezig moest zijn. We liepen hier wel een aantal keren vast, maar de game master van dienst volgde ons goed op.

Wat me wel ontging was het verhaal. Waar ik in het begin nog iets had dat het duidelijk was, ontging het me totaal naar mate het einde naderde. De eindpuzzel vond ik persoonlijk het minste. Hij zorgde wel dat we als groep moesten samenwerken ook doordat de moeilijkheidsgraad verhoogde, maar het voelde oneindig aan. Verder had ik geen idee waarom ik dit aan het doen was en tot welke ontknoping het zou leiden.

Conclusie:

Wel kom je spelen in België, neem dan deze kamer zeker mee. Het is een heerlijk pareltje van afwerkingskwaliteit met een enorm tof thema. Het hintsysteem is gewoon perfect en het personeel erg vriendelijk.
De verhaallijn ontging me een beetje in deze kamer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben nog lang nagebabbeld over deze kamer op onze rit terug.

 

https://kraakfabriek.be/

 


escape hotel beveren - room 666

24-11-2019

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 4.5

Niet ons ding

Onthaal:

Wel wij waren te vroeg, zoals altijd, maar dat loont hier niet. Je mag dan wachten in de lobby van het van de valk hotel. Gezellig
We werden opgehaald door 2 medewerkers en door de gangen van het hotel geleidt.
Eens daar, kluisjes en een beetje een ongemakkelijke babbel.

Kamer:
Wel het was niet mijn keuze om 2 redenen.
1 omdat hotelkamer-escape rooms mij het strot uitkomen
2 omdat de kamer hier niet terug te vinden was en meestal is dat geen goed teken.

Eens binnen is het werkelijk een onbegrijpelijk allegaartje van puzzels en attributen.
Soms leuk gevonden, dat wel, maar wat is in godsnaam het verhaal en de reden?
Jammer genoeg bleek er ook nog een opstartfout gebeurd te zijn bij ons, geen erg dat kan gebeuren, maar het voelde allemaal zo knullig aan.

Verder bleek ook dat we tijd konden verliezen als we iets fout deden, maar ook dat was niet gezegd.

Conclusie:

Hier is meer mee te doen, maar in de huidige vorm niet. Ik miste flow, verhaal, sfeer.
Daarvoor miste ik de passie van het personeel, een duidelijk verhaal in de kamer en samenhang tussen de puzzels en het verhaal.
Voor nu zou ik zeggen, kijk in de buurt rond voor een andere kamer. Wij speelden dezelfde dag nog in de kraakfabriek de illusionist en dat is toch net wat anders ;-)

 

https://escapehotelbeveren.be/

 


Escape Room Hasselt - Saw

4-8-2019

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 1

Gewoon slecht

Veel ga ik hier niet over zeggen, maar dit is de slechtste reclame die je kan hebben voor een escape room.
Het gekozen thema lijkt leuk (of griezelig) en je lift eigenlijk volledig mee op die naam.
Eens daar merk je gewoon dat de uitwerking ondermaats is en dat de begeleiding te wensen overlaat.
De reset was fout gebeurd, halverwege wordt je gewoon uit de kamer gehaald door personeel (niks thema, niks verkleed)
De puzzels zijn ofwel zo gemakkelijk dat je eigenlijk het antwoord gewoon krijg, of ronduit onduidelijk.

Ook qua veiligheid stel ik me ernstige vragen bij deze room.

En het boeit ze gewoon niks. We hebben de issues aangekaart toen we uit de kamer kwamen en het antwoord was letterlijk, de meeste mensen vinden het wel leuk.

Rij aub lekker door naar een andere kamer.


Time's up Genk - Jungle Room

30-6-2019

2 personen - ontsnapt

Cijfer : 7

Ideaal voor gezinnen.

4 maanden geleden waren we hier reeds en spraken de 2 dames over hun nieuw te openen kamer.
Getriggerd door hun enthousiasme hielden we de site wat in de gaten en afgelopen zondag bezochten we hun opnieuw.

Onthaal:
De escape room zelf ligt wat verscholen in een groot gebouw. Er is parking voor de deur en eens binnen is er een kleine ontvangstruimte.
Alles voelt wat basic aan, maar dat maken de eigenaars met hun gastvrijheid, vriendelijkheid en enthousiasme ruimschoots goed.
Tevens heb ik 2 keer redelijk last minute geboekt en telkens kreeg ik via messenger snel en vlot een antwoord!

Kamer:
Jungle Room, ik moet zeggen dat de naam mij niet erg aansprak, mede doordat ik weet hoe moeilijk het is om natuur uit te beelden in een escape room. Je blijft toch met de beperktheid van je ruimte (wanden/plafons/techniek) zitten.
Het verhaal is dat je op zoek gaat naar een geneeskundige plant en zo de professor kan redden.
Nu je merkt wel dat ze hun best gedaan hebben om er een “jungle kamer” van te maken, maar ik miste toch wat de rode draad. Akkoord je geraakt door middel van puzzels, die trouwens mooi afwisselend waren, verder door de jungle, maar geen enkele puzzel verwees naar het verhaal op zich.
Je lost meer een puzzel op en werd daarvoor beloond, maar ik miste de logische stap in het verhaal.
De puzzels waren leuk om te doen en waren mooi gebalanceerd. Individueel, groep, doe en rekenen, behendigheid, doordenken, alles kwam aan bod en werd door onze kleine groep als zeer aangenaam ervaren.
De afwerking van de kamer was ok, maar zoals ik al aanhaalde is dit een vrij ondankbaar thema en erg moeilijk om aan de fantasie van de bezoekers te geraken als ze aan een jungle denken.

Conclusie:
Wel het is een prima escape room. We hebben ons goed geamuseerd door de leuke puzzels en de totaalbeleving. Ik denk dat dit vooral een kamer is die het bij gezinnen enorm goed gaat doen.
De dames hebben het hunzelf niet makkelijk gemaakt door dit thema te kiezen en aan de ene kant waardeer ik enorm dat ze iets anders willen doen als iedereen anders.
Wat moet je verwachten, wel een kamer waar je je prima in gaat vermaken, niet te moeilijk, maar ook niet makkelijk. De puzzels zijn niet uniek te noemen, maar wel goed uitgevoerd. Verwacht niks wereldschokkend. Je moet hier niet 2 uur voor in de auto gaan zitten.
Wij haalden de kamer uiteindelijk met nog 58 seconden over en we hebben niet bepaald stil gezeten. Dus je krijgt waar voor je geld.
Uiteindelijk miste ik een beetje de onderdompeling die ik ondertussen wat gewoon ben, maar daardoor wil ik geen afbreuk doen aan deze nieuwe kamer.
Wel was het erg warm in de kamer, dus dat effect hadden ze helemaal juist ….. ;-)

 

https://www.timesupgenk.be/

 


Escape Hotel - Escape Hotel

19-4-2019

2 personen - ontsnapt

Cijfer : 9.5

Uitgecheckt met tegenzin, altijd een goed teken.

Weer zo een heerlijke last-minute ingeving, ff kijken of we voor vanavond nog een kamertje kunnen regelen. Iets in de buurt, iets wat met 2 of 3 kan, iets wat nog te boeken is.
Ik denk dat dit de eerste site was waar ik voor de dag zelf nog kon boeken, geweldig.
Kers op de taart : de nummer 24 uit de lijst en dat op slechts 26 minuten rijden.
Onze “kamer” was geboekt voor de avond bij Escape Hotel te Geel.

Onthaal :
Het zal het thema natuurlijk goed uitkomen, maar we bellen aan bij een woonhuis waarin zich het hotel bevindt. Dat was een nieuwe voor ons.
De conciërge doet open, we pakken onze koffers en volgen hem naar binnen.
Het onthaal was tof gedaan. Aan de ene kant werden we vriendelijk welkom geheten, aan de andere kant begon meteen het verhaal.

Kamer :
Eens aangekomen in het hotel begon onze speurtocht.
De opbouw van de kamer is mooi chronologisch en tevens logisch. De puzzels/opdrachten die je moet doen staan allemaal in het teken van het hotel of om erachter te komen welke geheimen het heeft. De makers hebben geprobeerd om erg origineel te zijn in hun aanpak. De kamer zelf voelt aan als een hotel, het is geen kale ruimte met een bed en kast erin. De puzzels zijn met momenten pittig en wat ik erg leuk vond (op dat moment natuurlijk niet) is dat je niet altijd direct iets kon met de gevonden oplossing. De “beperkte” ruimte die de makers hadden is volgens ons te volle benut en zorgde ook voor een mooi verhaal.

Conclusie :
Hoewel ik de laatste tijd wat teveel hotelkamer-rooms gedaan heb, was dit een erg toffe om te doen.
We liepen met momenten wel vast, zeker in het begin en ik vraag me bij sommige handelingen ook af of ik ze ooit uit mijn eigen gedaan had en met welke reden.
Tevens hebben we deze kamer gespeeld met 2 personen en hoewel we in het begin veel tijd verloren, ging het daarna erg goed. Sommige puzzels waren net gebouwd om samen te moeten werken terwijl je iets anders weer alleen kon doen en dat is altijd prima.
Dit is dus wat een escape room moet zijn.
Een goede beleving, een goed verhaal, goede puzzels. Zo een kamer is de beste reclame voor onze hobby, want wie met een kamer als deze (en zo zijn er gelukkig veel) start, zal de microbe heus wel te pakken krijgen.
Achteraf nog leuk nagepraat met de eigenaars. Je mist natuurlijk wel de ruimte ervoor, maar dat komt misschien nog wel goed daar.
Je merkte meteen dat ze de lat voor hun zelf hoog probeerden te leggen en ze ook hoog te houden.
Dat is tof en goed voor de escape wereld.
Doe zo door daar en ik hoop van harte dat jullie een 2de kamer gaan bouwen.

 

https://escapehotel.be/

 


Escaperoom Antwerp - Hunting Season

31-3-2019

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 9.5

Help mij Help mij uit de nood, geweldig

Een topper die al een tijdje bij ons ontbrak was deze room. We hebben in België nog niet veel "goede" kamers, maar ik heb het geluk dat de 3 beste op 50 min rijden liggen. Net zoals bij Erzebet wou ook hier het merendeel dolgraag mee waardoor het even duurde eer we een datum te pakken hadden.

Onthaal :
Toegegeven, ik schrok me kapot toen ik de buitenkant zag en vroeg me hardop af of we wel juist zaten.
We waren ongeveer 30 minuten te vroeg, maar werden vriendelijk onthaald door een mevrouw (denk de moeder van de eigenaar)
Binnen is er een kleine ruimte waar je even tot rust kan komen en een drankje kan nuttigen. De afwerking is ok, maar verwacht geen grand luxe. We zijn wat verwend op dat vlak de laatste tijd, maakt ook niet uit, zolang de room maar ok is.

Kamer :
Tja, het nadeel van top 10 lijstjes is dat je ook hoge verwachtingen gaat hebben. Dat was hier niet anders en ergens ook terecht.
Met die verwachten stapten we ook binnen en ik wist al tijdens het introductiefilmpje dat we ons hier prima gingen amuseren.

Om met de intro te beginnen, een super aangename stem legde ons uit wat er was gebeurd en na een kort filmpje konden we meteen van start gaan.
De kamer zelf was gezellig en eng tegelijk, enorm sfeervol en goed voorzien van decoraties die bij het verhaal hoorde.
Op de juiste momenten werd de spanning lekker opgebouwd en ondanks dat we niet het gevoel hadden dat we goed opschoten, loste we blijkbaar toch de juiste puzzels op waardoor je een goed gevoel van vooruitgang kreeg.

De mevrouw die ons volgde zat er haarscherp op en dat was enorm fijn. Bij het minste momentje van twijfel kregen we subtiel een kleine hint, een duwtje in de juiste richting, maar zo een heel kleintje maar, een woordje, een richting, een bevestiging, zoiets van : ja doe maar hoor , waardoor je lekker in je drive bleef zonder de frustratie. Is dat dan wel nodig denk je? Wel dit is een kamer waar je echt je tijd voor nodig hebt. Er is zoveel te doen en zelfs met 5 personen hadden we amper 2.5 minuut over op de klok en dat terwijl alles redelijk vlot ging en we echt niet hebben staan treuzelen.

De puzzels bleven de hele rit lang in thema, hadden genoeg afwisseling tussen denken en doen en er was zo goed als geen herhaling.
Kortom, muggenziften om iets te vinden is aan mij niet besteed. Gewoon top gemaakt!

Conclusie :
Tja het nadeel van dit soort kamers is enkel dat ze de lat zo hoog leggen voor de volgende die komen.
Het was nog eens verrassend anders en dat waardeer ik enorm. Geen hightech toestanden hier, het zou ook niet in het thema gepast hebben, maar vergis je niet wat voor een techniek er in deze kamer zit. Een kamer maken van dit niveau en geen enkel cijferslot gebruiken in dit thema... Bravo.
Er waren 3 zaken die ik nog anders zou doen.
- De start van de kamer had ik liever anders gehad. Moeilijk om dit uit te leggen zonder iets weg te geven, maar ik vond het chronologisch
niet erg logisch. Hoe zijn we daar geraakt...?
- De thematisatie van de puzzel halverwege was me iets te aards, te herkenbaar. Zeker gezien het niveau van afwerking van de rest van de
kamer.
- Dit is iets echt persoonlijk en een momentopname, na de escape room miste ik het napraten met de eigenaar. We hebben nog iets
gedronken en zijn vertrokken. De eigenaar was er niet en de mevrouw heeft ons schitterend begeleid, maar toch was het een beetje een
gemis. Ik geef er geen punt minder voor, maar gezien het niveau van deze kamer had ik er iets meer van verwacht.

Maar deze 3 punten zijn erg persoonlijk en doen absoluut geen afbreuk aan de kamer en de score die hij haalt.
Het is een must-do voor elke escape liefhebber!

 

http://escaperoomantwerp.be/


Time's up genk - hotelkamer 21

2-3-2019

2 personen - niet ontsnapt

Cijfer : 6.5

Teleurstellend einde

Rooms dicht bij huis, betaalbaar voor 2 personen, niet altijd simpel.

Onthaal:
Wel parkeren is de eerste uitdaging :-) Kom iets wat op tijd zou mijn advies zijn. Er is parkeerplaats voor het pand, maar je moet wat geluk hebben.
De ontvangstruimte is klein en als je hier met een grote groep komt, of er is nog een andere groep daar dan mag je het gerust krap noemen.
Nu dat doet geen afbreuk aan de kamer, dus kom maar op met Hotelkamer 21.

Kamer:
Wat het verhaal juist is van deze room is me ontgaan maar we staan ondertussen in onze hotelkamer.
Het is duidelijk dat niet alles gegaan zoals het hoort en we gaan op onderzoek.
Zeker met 2 personen mag je goed aanpoten, want je mag al puzzelend aan de slag.
De ene puzzel is al wat beter in het thema verwerkt als de andere en ook de afwerking kon hier en daar wat beter.
Wat ik wel totaal niks vond was de eindpuzzel. Ik snap dat mensen dit als "leuk ervaren" maar wat het in godsnaam in die kamer/thema doet is mij een raadsel.

Conclusie:
Dit is een leuke kamer voor beginners die zeker in het begin serieus in hun haren gaan krabben, maar op het einde vrolijk gaan zijn door de eindpuzzel.
Wat ik niet begrijp is dat ze deze kamer aanbieden van 2 tot 10! spelers. Ik zou hier echt niet vrolijk van worden moest ik hier met meer als 4 ingaan. Ook de maximum prijs van 180 euro is absurd, daar speel je topkamers voor en dat is dit dus niet.

Dat gezegd zijnde is deze kamer pittig voor 2, maar wel betaalbaar aan 30 euro pp.
De afwerking was niet overal even goed, de kamer mist techniek en de eindpuzzel gooide ik er meteen uit.

 

https://www.timesupgenk.be/

 


Escaping Belgium - Erzsébet

12-2-2019

4 personen - ontsnapt

Cijfer : 10

Topervaring!

Helaas telt Belgie nog niet zoveel escape rooms, al zijn ze ook bij ons in opmars.
Gelukkig voor ons liggen er een paar van de beste net bij ons in de buurt.

Omdat er een paar van onze groep deze kamer zeker wouden doen, duurde het even wanneer we een datum hadden waarop iedereen kon, maar het was het wachten meers als waard.

Onthaal :
De escape room zelf ligt op de benedenverdieping van vakantiecentrum de Linde.
Het is goed aangegeven met bordjes. Er is voldoende parkeerruimte.
De ontvangstzaal is gezellig en je hebt de mogelijkheid voor naar de wc te gaan en iets te drinken.
De eigenaar ontving ons en het onthaal ging lekker vlot, maar toch aangenaam rustig.

Kamer :

Een goede score krijg je niet zomaar en deze kamer bewijst meteen waarom dat zo is.
De afwerking is hoog, de effecten tof en spannend. Alles draagt bij tot het verhaal en de sfeer en stap voor stap kom je dichter bij de waarheid.
De puzzels bevatten regelmatig hangsloten, maar het past bij het verhaal en thema. De manier om ze te openen was met momenten erg origineel. Geen onnodige herhaling en er was voldoende te doen met 4 personen. Met meer ervaren spelers zou ik hem persoonlijk niet doen.
De manier van tips geven is zeer goed en we merkten dat de GM ons goed volgde. Hij liet ons tevens telkens rustig doen, maar corrigeerde enkel indien nodig.
Uiteindelijk haalde we de kamer met nog een mooie 1.45 op de klok, HEERLIJK.


Conclusie :
Een woord : FANTASTISCH
Wij hebben een geweldig uur gehad. De kamer was af, de puzzels origineel, mooi in thema, de heerlijke muziek, de sfeer alles was gewoon goed uitgevoerd.
Ik was erg blij te horen dat ze hier volop aan hun 2de kamer bezig zijn en dat die de lat nog hoger gaat leggen.
We hebben al veel goede kamers in Nederland gedaan, maar dit is er toch een die de Nederlanders bij ons moeten doen.
Een welverdiende 10.

 

https://www.escaping.be/