Reviews frankrijk 2022


borderlive concepts -the live thriller

3-9-22

2 personen -  ontsnapt

Cijfer : 8

Seven meets Silence of the Lambs

The live thriller is zo een kamer waar een haast mythische sfeer rond hangt.
Hij spreekt wat tot de verbeelding en het feit dat je ervoor naar hartje Parijs moet zal ook wel meespelen.

Op weg naar huis kwamen we er langs en dan rijden we met “plezier” een stukje om.
Wel dat stukje plezier mag je met een korreltje nemen want met de auto naar hartje Parijs rijden is niet bepaald een pretje.
Na dik 12 km geworsteld te hebben met de verkeerschaos die Parijs heet waren we eindelijk op onze parking.

Wij parkeerden bij Clichy Montmartre (rue Forest 12) een bewaakte ondergrondse parking en we betaalden 15 euro voor net geen 4 uur.

Onthaal:

Tja er is er geen. Het begint letterlijk op straat. Je krijgt instructies waar je moet staan op welk uur en naar wie je moet uitkijken.
Op dat moment begint het spel.

Draag comfortabele schoenen en kleren en sleur niet teveel mee. Waar je begint, eindig je namelijk niet, dus het is niet zoals normaal dat je alles in een locker kan duwen. Je spullen neem je mee.

Je hebt bij deze beleving de keuze in taal en onze GM sprak redelijk goed Engels.

Kamer:

Schrap maar alles wat je verwacht van een escape room, want dat is dit niet.
Het is een filmische beleving waar je een onderdeel van uitmaakt. Een onderzoek naar moorden doorheen de stad en we staan op het punt om een doorbraak te maken, alleen is daar extra hulp voor nodig.

Je gaat op pad, gewapend met een walkietalkie en de hulp van de andere inspecteur, om zo het dossier te kunnen kraken.

The live thriller is een beleving doorheen de stad. Je takenpakket is ruim, van achtervolgen tot observeren, analyseren en onderzoeken.

De acteurs zitten goed in hun rol en spelen deze erg overtuigend. De beleving is spannend, maar niet doodeng. Het is een combo tussen Seven en The silene of the lambs. Er zijn haast geen puzzels aanwezig en het gaat puur om de ervaring dat je live een ontknoping in een seriemoord dossier gaat meemaken.

Wat tegenviel was vooral de afwerking en de Engelse versie van het spel.

De afwerking was ronduit slecht. Elke kamer is gewoon een grote puinhoop en er is geen moeite gedaan om de techniek te verbergen. Luidsprekers, stekkerblokken, kabels, alles kan je gewoon aanraken en uittrekken. En dan zal je denken, waarom wou je dat doen? Wel een van de puzzels is net gebaseerd op kabels en knoppen…
Nu hebben wij als ervaren groep wel het besef om te snappen dat het er niet bijhoort, maar ik kan me goed inbeelden dat niet iedereen dat heeft.

Verder barsten de kamers van de ruis en is het vaak echt zoeken naar een speld in de hooiberg.
Je hebt continue aansturing van bovenaf nodig om, want niks in de kamer geeft aanleiding om een bepaalde handeling te doen.

De Engelse versie stopt letterlijk bij het mondelinge. Ze doen hier geen moeite om teksten aan te passen, dus als je al iets vindt van info, is het in het Frans.
We hebben hun hierover aangesproken en de uitleg was dat na ons een nieuwe groep start en dat ze dat dan telkens moeten aanpassen… Nou voor 190 euro mag je het ff aanpassen!

De trailer geeft een verkeerde indruk van het spel en geeft vooral het beeld dat het spel zich ergens onder de grond afspeelt wat absoluut niet zo is.

De interactie met de acteur kon met momenten echt beter en we hadden te vaak het gevoel dat we als een soort toeschouwer mee aan het kijken waren als dat we zelf het spel aan het spelen waren. Dat haalt de spanning compleet weg en je krijgt een haast veilig gevoel.

De finale is er wel en heeft verschillende versies, alleen was het wel erg plots over.

Conclusie:

Wel ten eerste, rij hiervoor niet speciaal naar Parijs :-)
Speel dit spel als je al in de stad bent.
Ten tweede, speel het ’s avonds en niet overdag. Dat gaat qua sfeer zoveel meer toevoegen.

Ik had denk ik meer verwacht van dit spel. Ik kan er mij prima overzetten dat het meer een beleving is, een filmische ervaring waar jij een deel van uit gaat maken, zonder al teveel puzzels en dat het erg aangestuurd wordt van bovenaf.
Alleen had ik liever gezien dat de zeldzame momenten van interactie ook met ons zouden zijn ipv hun zelf.
De toeschouwers rol vond ik maar niks, maar desondanks kon ik wel genieten van de reis.

Qua engheid vond ik het wel meevallen, maar voor de gemiddelde speler gaat dit echt wel pittig zijn. Er zijn genoeg momenten waar je rust gaat krijgen.

Ben je in Parijs, neem hem dan mee. Max 4 spelers is mijn advies.

 

https://borderliveconcepts.com/thelivethriller