Reviews België 2022


escaperoom antwerp - The toy factory

21-4-22

4 personen - ontsnapt

Cijfer : 10

aan deze kamer heb je nog dagen "plezier"

Het was al 3 jaar geleden dat ik nog bij Escaperoom Antwerp was. 

Hunting season was al een super leuke room, dus toen bekend werd dat Wout een nieuwe kamer ging openen was ik zeer benieuwd. 

Nog leuker werd het toen het thema bekend werd: The Toy Factory. 

Meteen kwamen er beelden in mij op van houten speelgoed, pluchen beertjes, lopende banden en vrolijke muziek. De mogelijkheid tot puzzels is haast eindeloos en ik zou verzuipen in de details. 

 

Niet veel later kwam de trailer online. En laat deze nu haaks staan op wat ik me ingebeeld had :-)

 

Woensdag 20-4 was het dan zover. Met ons 4 naar Zoersel voor te gaan ontdekken wat The Toy Factory nu echt was geworden. We hadden al veel goede reacties gehoord en de bijhorende reviews gelezen. 

 

Ontvangst:

 

Vanaf dat de deur open gaat, start de kamer. Het gekozen thema en de uitwerking ervan lenen zich hier uitermate voor en zo kan je dus je regels, uitleg, wc bezoek en extra’s perfect in thema uitvoeren. 

 

De ontvangstruimte is al onderdeel van het spel en zit mooi vol kleine details. 

Niet veel later kan de kamer starten en op een grappige, doch serieuze manier worden we door Wout meegenomen in het verhaal van The Toy Factory.

 

Kamer:

 

De intro zorgde er alleen maar voor dat ik nog meer zin kreeg om deze kamer te spelen! 

En meteen is het raak, Wauw, wat is dit een mooie kamer. En gelukkig mogen we meteen in thema beginnen te puzzelen, iets wat ons doorheen de kamer niet meer zou loslaten. 

 

We vallen werkelijk van de ene verbazing in de andere, maar 2 zaken blijven gelijk. Het puzzelplezier blijft maar komen en de kamer ziet er fantastisch uit. 

Deze room ademt een ongelofelijke sfeer uit en we zien elkaar gewoon genieten van elke minuut. 

Een minuut die je niet kan meten want niks in deze kamer haalt je uit de beleving. Nergens een stomme klok of hintscherm. 

 

Wout heeft op elk front geprobeerd om de kamer zo dicht bij het thema als mogelijk te houden en dat is gelukt ook. 

 

Deze kamer heeft alles wat een kamer anno 2022 moet bezitten en bewijst dat puzzelen en een beleving absoluut samen kunnen gaan. Deze kamer heeft sfeer, een leuke intro, leuke effecten, kleine wtf momenten die er niet zijn om de hoofdrol te spelen, maar je toch ff dat gevoel te geven van huh… maar alles werkt subtiel samen voor een geheel te vormen en mij een enorme glimlach te geven en enorm trots te zijn op deze aanwinst voor België en voor ons als escapers. 

 

Conclusie:

 

Wat kan ik nog meer zeggen…  Ik ben enorm benieuwd wat we nog van Wout mogen verwachten. 

 

Ergens was ik na het zien van de trailer wat sceptisch, maar hoe fout kon ik zijn. 

 

Ga deze room spelen en geniet! Geef je piepertjes de kost met alle kleine details die verborgen zijn. 

 

https://escaperoomantwerp.be/


escaperush - pharma edderkoppen

25-3-22

2 personen - niet ontsnapt

Cijfer : 7.5

Een betaalbare uitdaging voor 2

Het was van december 2020 geleden dat ik nog eens bij Lockfree was.
Toen al werd er hardop gedroomd van meerdere rooms in dit schitterend pand.
En kijk, nog geen 1.5 jaar later sta ik hier terug voor hun nieuwste room: Pharma Edderkoppen.


Onthaal:
Lockfree te Mol is redelijk makkelijk te vinden, het is het enige huis dat je haast tegenkomt in deze straat :-)
Parkeren kan gratis op de ruime parking.
De ontvangstruimte is ongelofelijk net als de gezelligheid die de eigenaren uitstralen. Alles wijst erop dat je hier je tijd mag nemen en dat je meer als welkom bent.

Na een korte sanitaire stop en het opbergen van onze spullen, kon ons nieuwste avontuur beginnen.

Kamer:
De inleiding is me iets wat vreemd want hoewel we een mooie en gepassioneerde uitleg kregen van de eigenaar, mochten we daarna plaats nemen in de bioscoop om opnieuw (+/-) dezelfde uitleg te krijgen. Dat voelt wat dubbel, zeker omdat het filmpje, net als de vorige keer, te lang is en gaat vervelen ipv ons bij de les te houden. Een beginnend team zal dit nog wel leuk vinden, maar ervaren spelers zullen dit minder spannend vinden, vooral omdat een deel van het filmpje ook niks te maken heeft met de kamer.

De start van de kamer is net als de vorige keer leuk. Tevens ook meegeven dat je tijd pas start vanaf het moment dat je de kamer pas instapt en dat is toffe info.

Eens in de kamer valt het meteen op dat dit een leuk gethematiseerde kamer is. De look en feel is een pharma-kruidenierszaak zonder meer. Het is een kamer waar je max met 4 spelers in wilt verblijven, zowel qua oppervlakte als qua puzzels.
Door middel van veel te veel teksten op geplastificeerde papiertjes wordt ons duidelijk gemaakt wat de bedoeling is en dat is enorm jammer. Het is een kamer die barst van details en daardoor kan je natuurlijk ook het spoor wat bijster worden, alleen is papiertjes niet de oplossing in een kamer anno 2022.
Het was ons in ieder geval duidelijk genoeg wat de bedoeling was. Onze uitwerking ervan was iets anders en hoewel dat zeker aan vast aan ons lag, verbaasde ik me toch aan de hoeveelheid "duwtjes in de rug" en feedback die ik van de GM moest ontvangen.
Doordat de kamer zelf geen feedback geeft op je oplossingen voor bepaalde puzzels, tast je wat in het duister of je de puzzel goed hebt opgelost en zeker als die puzzel een onderdeel is van een groter geheel, kan het heel snel een warboel worden en leiden tot frustratie.

Nu sommigen zullen het niet erg vinden om dat contact te houden met de GM, maar voor mij is dat overbodig/storend en enkel een last resort middel.

Maar goed, we konden in ieder geval verder :-)

Waar het verhaal in het begin nog wat achterblijft en je eigenlijk random puzzels staat op te lossen, wordt het naar mate de kamer vordert wel steeds duidelijker wat er juist met meneer Edderkoppen gebeurd is.

Ook naar het einde toe is het zeker met 2 personen flink aanpoten en zou een extra paar ogen best handig zijn.

Bij de uiteindelijke ontsnapping bleef ik wat op mijn honger zitten door de keuze van de puzzel. Net als bij de vorige kamer heb ik persoonlijk een gruwelijke hekel aan puzzels die je ook voor thuis kan kopen en uiteindelijk totaal 0 binding hebben met de kamer die je speelt. Het is een puzzel die voor de een supersimpel kan zijn en voor een ander een bron van frustratie. Het is tevens een "puzzel" die niet erg handig is om uit te leggen en dan rijst de vraag waarom je zo de kamer zou willen eindigen?

Mij gaf het een gelaten gevoel en niet de euforie waarmee je een kamer wil beëindigen.

Conclusie:

Dit is een pittige kamer met 2 personen en dat komt deels door de hoeveelheid puzzels, maar deels ook door het gebrek aan feedback en soms doelloos zoeken. Zelf had ik het verhaal misschien al laten terugkomen bij de eerste puzzels, die nu gewoon losstaand aanvoelen.
Met de afwerking en sfeer valt nog wel wat te winnen, maar desondanks is dit wel een toffe kamer.
Door het ontbreken van moderne techniek, iets waar de eigenaren bewust voor kiezen, val je terug op ouderwetse technieken die soms leuk zijn, maar soms ook gedateerd aanvoelen.

Zeker door de zeer schappelijke prijs van 54 euro voor 75 minuten voor 2 personen maakt dat ik ondanks bepaalde minpunten waar ik me echt wel aan stoorde, blij uit deze kamer kwam.

https://www.lockfree.be/


Escape rush - The white house

14-3-22

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 7.5

Verbluffend maar niet op elk niveau

Escape rush is een naam die nog wat bekendheid moet krijgen onder spelers.
Ze hebben ondertussen 3 kamers die zelfs al in de Terpeca lijst staan. Nu is dit niet altijd een steenharde referentie, maar voldoende om mijn aandacht te trekken.

Onthaal:
Escape Rush ligt in Brussel (Elsene). Parkeren kan in de straat (als er plaats is) met de parkeerkaart, maar best dat je dit ter plaatse ff dubbelcheckt. Wij hebben gezocht naar parkeergarages, maar dat bleek niet erg simpel.
Gezien de afstand en kans op file waren we bijna een uur te vroeg daar. Echt veel ligt er niet in de buurt en uiteindelijk hebben we op loopafstand een kleine taverne gevonden.

Eens daar valt je mond open. Dit moet wel een van de mooiste ontvangstruimtes ooit zijn en ja je gaat je afvragen of je wel op de plaats bent waar je moet zijn. Ravenswood heet u welkom.
Escape Rush bevind zich dus in Brussel en dat is Franstalig België. Net zoals de site is hier alles in het Frans of in het Engels, maar Nederlands hoef je niet te verwachten.
Wij speelden de 3 kamers en hadden, toeval of niet, ook 3 gamehosts. De ene sprak al wat beter Engels als de andere, maar uiteindelijk werd alles duidelijk uitgelegd.
Hoewel er enorm veel moeite was gedaan om ons van de indruk te ontdoen dat we hier escaperooms kwamen spelen, kwam dat via de hosts niet zo over. Je krijgt dan een rare mix tussen hoe de ontwerper het bedoeld had en de realiteit dat je 3 kamers kwam doen en dat is zonde. Zeker als je ziet wat er gebouwd was om ons mee te nemen in onze geheime missies.
Het 2de puntje wat me stoorde was hoe vuil het hier was. Alles wat niet regelmatig bewoog hing onder het stof en als je daar op gaat letten….
Nu uiteindelijk laat dat de pret niet drukken en het werd vrij duidelijk dat onze missie zou gaan beginnen.

Kamer:
Escape Rush heeft een toffe manier gevonden om eigenlijk te kunnen bouwen wat ze maar willen.
Door middel van tijdreizen worden we als agenten teruggezet in de tijd om zo een af andere ramp te voorkomen. Dat is tof bedacht alleen vond ik de uitvoering ervan wat minder, althans, alles is aanwezig om het veel vetter te maken dan het nu is.
Missie 3: The White House en tevens onze laatste missie.
Inbreken in het witte huis :-) Daar wordt ik vrolijk van.
Net als bij Tokyo lab vind ik de start opnieuw formidabel. En waar de andere kamers soms sfeer miste is dat in deze ruimte niet het geval.
Er is ruimte voor parallel te puzzelen en de puzzels zijn mooi in thema en leuk om te doen.
De techniek wat verder in de kamer faalde bij ons helaas waardoor de illusie wat verloren ging, maar ondanks dat was de uitwerking (waarschijnlijk door gebrek aan ruimte) ervan zodanig dat het vreemd te noemen was. Maar dat nam niet weg dat de gebruikte materialen steeds echt waren en zeer authentiek aanvoelde.

Of je je in het witte huis waant? Absoluut, maar wel met loszittende klinken dan en totaal niks van security…
Ik hoop van harte dat het echte witte huis iets beter beschermt is als dit ;-)
Nee ik had iets meer dreiging en sfeer verwacht om hier binnen te geraken. Er was zoveel mogelijk geweest op vlak van inbreken dan nu.
De ruimte waar het allemaal om draait is ongelofelijk nagebouwd en groots in opzet.

Tegelijk voelt de ruimte erg leeg aan en ik weet niet of het doel was om alles 1 op 1 na te bouwen ipv de ruimte nuttiger te benutten. En ondanks de ervaring die ik heb, verliep ook hier het puzzel vrij moeizaam. Frustratie nam al snel over en het werd tevens duidelijk dat 5 mensen hier teveel was.
Grappig feitje is dat doorheen elke room die we speelde deuren open bleven staan. Zelfs als ze verhaaltechnisch eigenlijk op slot zouden moeten zijn. En net als je in de andere ruimte moet zijn voor extra info, is die deur… Op slot  waardoor je begint te twijfelen of het wel de bedoeling is of je terug moet gaan.
En je voelt me al van ver aankomen, maar de eindpuzzel was uit te voeren door 1 persoon en frustreerde enorm omdat de techniek ons in de steek liet.
En dat is een anticlimax tot en met. En weer, ondanks dat we in het witte huis staan mogen we mooi blijven staan en stopt de missie hier.

Conclusie:

Godnodeju hoe krijg je het voor mekaar om 3 kamers met zoveel potentieel, zo een originele start en dan het zo uit te werken? Decoratie technisch is het opnieuw fantastisch, maar de flow en sfeer laat het opnieuw afweten.
Ook hier weer was het met momenten vuil, decoratie was kapot, plekken op de muur, zaken afgebroken, kacheltjes bijgeplaatst en dat terwijl je een decor bouwt om de mensen echt de illusie te geven dat ze zijn waar ze zijn…
De manier van hints geven was onnodig lomp maar ik juich toe dat ze geen schermen hebben gehangen.


De echte conclusie die voor volledig escape rush telt is simpel.

Poets deze parel eens terug op en geef hem de liefde die hij verdient. Zorg dat het personeel de kamers netjes houdt + de inkom want het was ronduit storend en voor 150 euro per room verwacht ik wel iets anders.
Dit zijn absoluut kamers die bij de top kunnen horen, qua decor al zeker en sfeer is vlot te realiseren. De puzzelflow vond ik niet echt een hoogvlieger, maar als ik bij elke kamer 1 ding mocht aanpassen was het de eindpuzzels.

Mocht je in de buurt zijn sla deze kamers dan zeker niet over. Ik zou max 4 personen zeggen.

https://escaperush.com


Escape rush - tokyo lab

14-3-22

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 8

cool tokyo vs dirty lab

Escape rush is een naam die nog wat bekendheid moet krijgen onder spelers.
Ze hebben ondertussen 3 kamers die zelfs al in de Terpeca lijst staan. Nu is dit niet altijd een steenharde referentie, maar voldoende om mijn aandacht te trekken.

Onthaal:
Escape Rush ligt in Brussel (Elsene). Parkeren kan in de straat (als er plaats is) met de parkeerkaart, maar best dat je dit ter plaatse ff dubbelcheckt. Wij hebben gezocht naar parkeergarages, maar dat bleek niet erg simpel.
Gezien de afstand en kans op file waren we bijna een uur te vroeg daar. Echt veel ligt er niet in de buurt en uiteindelijk hebben we op loopafstand een kleine taverne gevonden.

Eens daar valt je mond open. Dit moet wel een van de mooiste ontvangstruimtes ooit zijn en ja je gaat je afvragen of je wel op de plaats bent waar je moet zijn. Ravenswood heet u welkom.
Escape Rush bevind zich dus in Brussel en dat is Franstalig België. Net zoals de site is hier alles in het Frans of in het Engels, maar Nederlands hoef je niet te verwachten.
Wij speelden de 3 kamers en hadden, toeval of niet, ook 3 gamehosts. De ene sprak al wat beter Engels als de andere, maar uiteindelijk werd alles duidelijk uitgelegd.

Hoewel er enorm veel moeite was gedaan om ons van de indruk te ontdoen dat we hier escaperooms kwamen spelen, kwam dat via de hosts niet zo over. Je krijgt dan een rare mix tussen hoe de ontwerper het bedoeld had en de realiteit dat je 3 kamers kwam doen en dat is zonde. Zeker als je ziet wat er gebouwd was om ons mee te nemen in onze geheime missies.
Het 2de puntje wat me stoorde was hoe vuil het hier was. Alles wat niet regelmatig bewoog hing onder het stof en als je daar op gaat letten….
Nu uiteindelijk laat dat de pret niet drukken en het werd vrij duidelijk dat onze missie zou gaan beginnen.

Kamer:
Escape Rush heeft een toffe manier gevonden om eigenlijk te kunnen bouwen wat ze maar willen.
Door middel van tijdreizen worden we als agenten teruggezet in de tijd om zo een af andere ramp te voorkomen. Dat is tof bedacht alleen vond ik de uitvoering ervan wat minder, althans, alles is aanwezig om het veel vetter te maken dan het nu is.
2de missie: Tokyo Lab
(technisch gezien is dit hun nieuwste kamer en hoewel het niks uitmaakt qua speelplezier, speel je deze misschien het beste als laatste)
70 minuten ipv 60 minuten krijgen we voor deze kamer.
Ik had op voorhand een foto gezien van deze kamer en boy o boy wat popelde ik om te beginnen.

Ja hoor, WAUW, wat een start. Ongelofelijk wat een decor hier gebouwd is. Je waant je echt in de straten van Tokyo. Het is wonderbaarlijk hoe goed dat ze de puzzels hebben weten te verwerken in de kamer en hoewel dat het geen breinkrakers zijn, vond ik het mooi passen qua decoratie. Of ze allemaal even logisch waren gezien het verhaal, laat ik even in het midden.

Het wordt al snel duidelijk dat achter deze mooie facade iets anders schuil gaat en aan ons om dat te gaan ontdekken.
Het contrast in de kamer is groot en dat mag gezien het thema prima. Maar waar de start nog sfeervol en een lekker ritme heeft, zakt dit verderop in de kamer volledig weg.
1 puzzel in het bijzonder sprong er voor mij uit qua originaliteit en uitvoering en gaf me echt een wauw gevoel. Helaas werd dit teniet gedaan door hoe vuil het ook hier weer was. Overal stof op de grond, pluizen dik en ook viel de afwerking hier zodanig tegen dat hoe mooi het in de basis was, het je wel uit de beleving haalt. Kabels op de grond, elektrische vuurtjes her en der. Props die er wel staan, maar die net dat extraatje missen om ze geloofwaardig te maken.

Ook werkte er hier een puzzel niet naar behoren en viel het verhaal VS wat we aan het doen waren compleet weg.
En ondanks dat ik dacht dat het in missie 1 door de leeftijd kwam, liepen we ook hier vast op de eindpuzzel die opnieuw ervoor zorgde dat 1 a 2 mensen een puzzel konden oplossen en de rest kon kijken.
De finale die volgde bood geen conclusie of we nu net iedereen vermoord hadden of net niet. Het item wat ervoor aanwezig is zou net niet als finale moeten dienen, maar als sfeerversterkend onderdeel om spanning op te bouwen en de druk te geven om de missie te doen willen slagen.
En net als in de vorige missie moet je ondanks dat je ergens bent waar je niet hoort te zijn, ondanks dat je vast zit in een andere tijd, niet te ontsnappen, maar mag je opnieuw wachten op de GM.

Conclusie:
Zucht…. Mijn god wat een mooie start, wat een leuke puzzels in het begin, maar hoe verder we gaan, hoe irritanter het werd en de cadans, de flow is zo belangrijk voor een goede kamer…

Zoveel punten zijn op te lossen door kleine aanpassingen, maar sommige zaken zoals hoe vuil de kamer was, daar kan ik niet bij.
Op de vraag aan de GM of ze in het bezit waren van een stofzuiger, was het antwoord, Yes, but we had a busy weekend…
Nu ik kan je zeggen dat dit niet het stof en vuil was van 2 dagen.

Net als bij Submarine Bunker ontbrak het hier aan sfeer, geur, spanning, geluiden. Het kan zo versterkend werken en ik verbaas me echt dat zo een mooie kamer met de potentie om echt bij de toppers te horen, dit zo onbenut laat.
Het verhaal is simpel, maar komt niet overal naar voren zoals het zou moeten en opnieuw bied de eindpuzzel meer frustratie als euforie en valt het ontsnappingsgedeelte volledig weg.
Zo jammer dit!

https://escaperush.com/?lang=en


Escape rush - submarine bunker

14-3-22

5 personen - ontsnapt

Cijfer : 7.5

sfeerloze oorlog in een mooi decor

Escape rush is een naam die nog wat bekendheid moet krijgen onder spelers.
Ze hebben ondertussen 3 kamers die zelfs al in de Terpeca lijst staan. Nu is dit niet altijd een steenharde referentie, maar voldoende om mijn aandacht te trekken.

Onthaal:
Escape Rush ligt in Brussel (Elsene). Parkeren kan in de straat (als er plaats is) met de parkeerkaart, maar best dat je dit ter plaatse ff dubbelcheckt. Wij hebben gezocht naar parkeergarages, maar dat bleek niet erg simpel.
Gezien de afstand en kans op file waren we bijna een uur te vroeg daar. Echt veel ligt er niet in de buurt en uiteindelijk hebben we op loopafstand een kleine taverne gevonden.

Eens daar valt je mond open. Dit moet wel een van de mooiste ontvangstruimtes ooit zijn en ja je gaat je afvragen of je wel op de plaats bent waar je moet zijn. Ravenswood heet u welkom.
Escape Rush bevind zich dus in Brussel en dat is Franstalig België. Net zoals de site is hier alles in het Frans of in het Engels, maar Nederlands hoef je niet te verwachten.
Wij speelden de 3 kamers en hadden, toeval of niet, ook 3 gamehosts. De ene sprak al wat beter Engels als de andere, maar uiteindelijk werd alles duidelijk uitgelegd.
Hoewel er enorm veel moeite was gedaan om ons van de indruk te ontdoen dat we hier escaperooms kwamen spelen, kwam dat via de hosts niet zo over. Je krijgt dan een rare mix tussen hoe de ontwerper het bedoeld had en de realiteit dat je 3 kamers kwam doen en dat is zonde. Zeker als je ziet wat er gebouwd was om ons mee te nemen in onze geheime missies.
Het 2de puntje wat me stoorde was hoe vuil het hier was. Alles wat niet regelmatig bewoog hing onder het stof en als je daar op gaat letten….
Nu uiteindelijk laat dat de pret niet drukken en het werd vrij duidelijk dat onze missie zou gaan beginnen.

Kamer:

Escape Rush heeft een toffe manier gevonden om eigenlijk te kunnen bouwen wat ze maar willen.
Door middel van tijdreizen worden we als agenten teruggezet in de tijd om zo een af andere ramp te voorkomen. Dat is tof bedacht alleen vond ik de uitvoering ervan wat minder, althans, alles is aanwezig om het veel vetter te maken dan het nu is.

Onze eerste missie was Submarine Bunker, hun oudste kamer en ook degene die ik aanraad om mee te starten.
Net als al hun andere kamers is ook deze kamer ruim opgezet en mooi gethematiseerd en gedecoreerd. De puzzels zijn in thema en variëren tussen doe en denk.
Wat voor mij al erg snel duidelijk werd, was dat er weinig links waren tussen de puzzels en het verhaal. Je lost losstaande puzzels op en die leiden wel tot volgende stap, alleen moet je je niet altijd de vraag stellen wat het überhaupt te maken heeft en waarom we dit als geheime agent zouden kunnen doen.

Dat gezegd zijnde verliep het tot de helft van de kamer voor ons nog best vlot.
Voor ons liep het vast op de eindpuzzel die buiten dat hij een stuk rekende op voorkennis, niet gemaakt was voor een groep bezig te houden, maar meer om een gevoel van irritatie op te wekken.
Op dat moment sta je met 1-2-3 andere spelers nodeloos wat rond te wandelen omdat je de andere niet wil storen in hun puzzelopdracht.

Een deel van deze kamer barst van de afleiding en ik kan me erg goed voorstellen dat je als speler al wat ervaring moet hebben om hier doorheen te kijken.
Wat voor ons de echte anticlimax was, was het einde. Je staart al een tijd naar een prop die schreeuwt om gebruikt te worden, maar toch hebben ze ervoor gekozen om ons via tv schermen het einde te tonen… Absurd.
Wat nog vreemder was is dat eens je missie tot een goed einde is gekomen, je niet hoeft te ontsnappen. Je mag gewoon in de kamer blijven wachten op de GM en dat voelt zo onlogisch aan. Zeker als je ziet wat voor een verhaal we in het begin te verwerken krijgen, tijdreizen, geheime missie, Ravenswood… Waarom ontsnappen we dan niet terug? Waarom gaan we niet terug naar het heden en komen we weer bij Ravenswoord als trotse agenten die hun missie tot een goed einde hebben gebracht?

Conclusie:

Dit is de oudste kamer van Escape Rush en het moet gezegd dat voor die tijd (volgens de GM 5 jaar oud) dit al een absurd mooie en grote kamer was.
Het is een thema waar ik niet erg dol op ben, maar wel goed is uitgevoerd minus wat pijnpunten.
Een van die pijnpunten was het ontbreken van een dreiging, sfeer en een goede finale gekoppeld aan een echt ontsnapping naar het heden.

Nergens in deze kamer had ik het gevoel dat hier een ziel inzat. Als wat koud, stil en levenloos. Je wilt voelen dat je hier niet hoort te zijn, je wilt sfeer met licht en geluid, rook, geur…
Daar valt heel veel mee te winnen. Koppel dat aan een andere eindpuzzel, een betere finale en het daadwerkelijk ontsnappen, dan heb je hier echt een beest van een kamer.
Op naar de overige 2 rooms.

https://escaperush.com/?lang=en