Review Entered Maaseik

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 11:34

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. 

I can hear you bij Entered Maaseik. 

Ik was echt benieuwd in hoeverre deze beleving mij echt een horrorgevoel zou geven en me serieus uit mijn comfortzone zou trekken. Tijd voor een spoiler-vrije terugblik.  

Stipt om 17 uur werden we warm welkom geheten aan een zijdeur van het oude ziekenhuis.

Erg hangt op dat moment toch een beetje spanning in de lucht, bij de een die niet kan wachten om te beginnen, de andere die zich afvraagt waar hij aan begonnen is. 

Voor het zover was doorliepen we de coronamaatregelen en werd ons duidelijk gemaakt wat wel en niet mocht. 

 

Meteen van de start af, snap je dat je op jezelf bent aangewezen. Samen met je groepje krijg je duidelijk orders mee en weet je wat er van je verwacht wordt. 

De opdrachten die je in het spel tegenkomt zijn simpel, maar door de omstandigheden erg moeilijk in hun uitvoering en daar blinkt deze ervaring in uit. Ze gebruiken je eigen verbeelding continue en de acteur speelt daar goed op in. 

De acteur zelf is van ongelofelijke meerwaarde. En dan denk je natuurlijk dat hij daar is om je continue het leven zuur te maken, maar het zijn de andere momenten die je doen twijfelen. 

Je merkt het al, ik praat er serieus omheen, met reden. Dit is namelijk geen typisch gevalletje van laat mensen schrikken. De acteur past zich continue aan aan jou spel en ja er is dus een soort van perfecte manier van spelen. 

Als speler ben je ook helemaal vrij hoe je het spel speelt, qua bewegingsvrijheid, qua intensiteit en hoe je uiteindelijk je opdracht vervult. 

Iedereen die van een spannende beleving houdt, (lichte) horror, een goed verhaal dat bijna 2 uur duurt, wel boek Entered. 

Ze zijn vrijdag, zaterdag en zondag open. Prijzen variëren tussen de 50 en 60 euro pp (afhankelijk van het aantal personen), maar daarvoor krijg je een top ervaring die 2 uur duurt. 

Meer info : 

 

https://www.entered.be/