Codekrakers - Home Escape

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 19:42

Codekrakers: een unieke escape room beleving bij jou thuis.

Vorige week speelden wij een thuis escape room beleving van Codekrakers.

We vertellen je graag over deze organisatie en over onze beleving.

Codekrakers biedt 7 home games aan, waarmee je de beleving van een escape room in huis kunt halen.

Wat Codekrakers uniek maakt, is dat je de spellen kunt huren. Dit is natuurlijk een enorm voordeel ten opzichte van de spellen die je koopt, een keer speelt, en vervolgens in je kast laat staan.

De escape rooms kosten € 65 of € 70 per stuk. Via de website heb je de mogelijkheid om een of meerdere escape rooms te bestellen, waarbij je kunt kiezen tussen thuis laten bezorgen of ophalen. Wanneer je het laat thuisbezorgen, krijg je in je pakket ook een retourlabel waarmee je de escape room weer terug kunt sturen.

De verzendkosten zijn in totaal € 17,50 euro voor Nederland en € 25 euro voor België. Dit is voor het heen- en terugsturen samen. Er zijn spellen voor 2-6 en voor 2-8 personen. Wanneer je met een grotere groep bent en hetzelfde spel wil spelen, heb je de mogelijkheid om een aanvul set erbij te bestellen. Voor € 20 ontvang je dan extra speelmateriaal, om de spullen die tijdens het spel beschreven, gevouwen of op een andere manier beschadigd worden te vervangen. Zo kun je het spel voor meerdere groepen achter elkaar gebruiken. 

De bedoeling van de thuis escape rooms is dat een persoon, buiten het zicht van de andere spelers, het spel opzet in een ruimte van het huis. De persoon die de escape room opzet, kan wel gewoon nog meedoen met het puzzelen.

In de bijgeleverde handleiding wordt duidelijk beschreven hoe je het spel klaar zet. Je zal hierbij ook echt delen van het spel moeten verstoppen voor je groepsgenoten. Er zit zelfs lint bij om de speelruimte af te kunnen bakenen. Dit vonden wij echt een meerwaarde in vergelijking met andere escape games, waarbij je allerlei materialen uit een doos haalt en op tafel legt. Wanneer je toch liever allemaal aan tafel blijft zitten, is dit natuurlijk nog steeds een optie.

Je kunt dan nog steeds lekker puzzelen, alleen het zoek-element is dan weg.

Voordat we van start konden, was er eerst nog een filmpje om te bekijken, waarin de setting van het verhaal duidelijk werd. Tijdens het spel is het dus nodig om een laptop of tablet bij de hand te hebben. De video zat goed in elkaar en was van hoge kwaliteit. Na het filmpje begon er een klok af te tellen vanaf 60 minuten, met sfeermuziek op de achtergrond.

 

Wij losten de puzzels vrij snel op, wat een teken is dat ze voor ons logisch in elkaar zaten.

Ondanks de vele losse elementen, was het ook steeds duidelijk waar we mee verder moesten. De inhoud van het spel was erg gevarieerd en er is gebruik gemaakt van verschillende soorten hang- en cijfersloten. Daarnaast zagen de gebruikte materialen er allemaal verzorgd uit. Wanneer je er samen niet helemaal uit zou komen, heb je de mogelijkheid om een aanwijzing te pakken. De soundtrack geeft aan wanneer het wellicht tijd wordt voor een hint.

Al puzzelend ontrafelen we een verhaal, met aan het eind een duidelijke ontknoping. Je hebt de mogelijkheid om je eindtijd op de website in te vullen, waarna je kunt zien op welke plek je bent geëindigd in de ranglijst. Er zit ook een 'gehaald/niet gehaald'. bord bij om een leuke foto mee te kunnen maken. Kortom, alle ingrediënten om een escape room te beleven, met alle gemakken van thuis blijven. Na het spelen kun je via de instructies in de handleiding de doos weer netjes prepareren om terug te sturen. 

We denken zelf dat deze escape rooms voor de zeer ervaren speler misschien wat minder uitdagend zullen zijn.

Maar dat betekent niet dat we geen plezier hebben gehad, integendeel.

En er zijn veel situaties te bedenken waarin deze escape rooms een schot in de roos zijn, zoals bijvoorbeeld teamuitjes, familiefeestjes of een avondje met vrienden. Of misschien wil je graag eens escapen, maar vind je een echte escape room wat te spannend?

Hoe dan ook, Codekrakers is zeker de moeite om eens te proberen.