YULLBE - Europapark

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 21:36

Wat is YULLBE?

YULLBE staat voor innovatieve virtual reality-belevenissen, waarbij de hele familie de grenzen van de bekende werkelijkheid achter zich laat en het onmogelijke mogelijk is. In een virtuele wereld, waarin alles om je heen er verdacht echt uitziet, kun je plotseling dingen meemaken en beleven die ons dagelijks leven niet biedt.

 

Dat was het verkooppraatje van de site zelf :-) 

Maar aangezien we na een dag Europa-park toch 's avonds niet zoveel te doen hebben, leek het ons wel eens tof om dit te boeken. 

 

Je hebt dus 2 versies:

Onder de GO versie mag je de normale vr beleving verstaan die je thuis ook kan hebben. Alleen is hier de ruimte echt optimaal ingericht en loop je niet tegen je salontafel aan of struikel je niet over je huisdier. 

De belevingen in GO beleef je ook alleen in tegenstelling tot de Pro versie. 

Het is de goedkoopste van de 2 namelijk 12 euro voor 10 minuten. 

De Pro is degene om wie het allemaal draait. 

Ten eerste kan je als groep samenspelen en de uitrusting is van een andere aard. 

Je draagt namelijk een helm, rugzak en hand- en voettrackers zodat je je compleet vrij in de virtuele wereld kunt bewegen. 

Hoe werkt het?

Wij boekten dus de Pro versie en dan betaal je 29 euro voor 30 minuten. 

Hoe werkt het en wat zijn de tips. 

Laten we meteen beginnen met wat praktische tips. 

Parkeren kan voor het gebouw en is gratis voor 180 minuten. YULLBE ligt trouwens bij Rulantica en is met bordjes aangegeven. Het gebouw is prima herkenbaar:

Je kleedt je trouwens het best een beetje sportief.

Binnen het pand zijn lockers en hier heb je, ondanks het moderne karakter van heel het gegeven, een tastbare euro voor nodig :-) 

Nadat je bent ingecheckt kan je je avatar een beetje stylen qua vorm en kleur, al moet je jezelf daar niet teveel van voorstellen. tevens kies je een naam voor je karakter. 

Met je badge save je gegevens en zodra je teamnummer omgeroepen wordt kan het beginnen. 

Via een kort introductiefilmpje krijg je de nodige uitleg en even later helpt een medewerker je persoonlijk met alle apparatuur. 

Praten tegen mekaar kan trouwens via de micro die ingebouwd zit in je helm en dat is super gaaf!

Wat vonden we er nu van?

Ik kan meteen zeggen dat het absoluut eens tof is om te doen. 

Het heeft geen herhalingswaarde tenzij er meer missies uitkomen. 

Het spel is een beetje zoals alles bij Europa-park. Het is een vitrine voor wat kan met dit type Vr en er zitten dus zaken in die niet rechtstreeks met het verhaal verbonden is, maar meer om wat er mogelijk is. 

Er zitten een paar momenten in waar je je evenwichtsorgaan ff op de proef stelt en de een kan er wat beter tegen als de ander. 

Ik vond het verhaal wel cava maar de beleving zelf heel overtuigend. Vooral het feit hoe ze VR en de echte wereld combineren is enorm knap gedaan. Een hendel in het spel kan dus ook een fysieke hendel zijn waar je aan trekt, draait, etc. 

Wat ik bijzonder jammer vond is dat de batterijen het blijkbaar geen 30 minuten vol houden en om zeker te zijn dat je niet halverwege zonder accu valt verwisselen ze die tijdens het spel. 

Ondanks dat je op dat moment alles kan aanhouden qua apparatuur, merk je het wel en dat haalt je even uit de beleving. Ook liep de computer bij ons een tijd vast waardoor iemand letterlijk de koptelefoon van mijn oor nam en in het Duits vroeg waarom we niet doorliepen terwijl ons beeld een waarschuwing gaf dat we moesten wachten. 

Ook een beetje jammer dat je niks van aandenken krijgt, bv je keycord met pas. Het is buiten een tof souvenir meteen een bewijs dat je een bepaalde level gehaald hebt en het zou meteen je karakter kunnen opslaan. 

 

Maar ondanks dat hebben we ons echt vermaakt en ben je toch snel een uur ff bezig. 

Een aanrader dus!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.