Tripreport Escapen in Praag

Gepubliceerd op 18 november 2021 om 21:20

Na bijna 2 jaar wachten was het afgelopen oktober eindelijk zover. Onze citytrip naar Praag met als enige doel: Escape rooms spelen.

Het leek me wel leuk om een klein verslagje te maken met daarin de tips en tricks van onze reis, maar ook wat je kan verwachten en best niet verwacht.

Vertrek: 

Wij vlogen met Transavia vanop Eindhoven voor 80 euro pp heen en terug met handbagage (rugzak + kleine koffer). Door mist was de luchthaven gesloten voor onbepaalde duur, dus dat is meteen een tip waard:

Plan nooit te strikt rond je aankomstuur, je weet nooit wat er tegenvalt. Wij zouden normaal landen om 13 uur en onze eerste room stond pas gepland voor 20 uur 's avonds.

Na 2 uur vertraging konden we eindelijk vertrekken en daar ben ik maar wat blij om aangezien de vluchten voor ons meer gecanceld werden dan vertrokken.

 

We hadden aan het hotel gevraagd om een taxi te sturen wat echt een prima beslissing was. Uber was een alternatief geweest, maar aangezien we met 5 waren is dat niet altijd even simpel.

Aankomst / Hotel:

Vanaf de luchthaven mag je toch rekenen op +/- 50 minuten reistijd afhankelijk van je aankomstuur en de drukte in de stad. We hadden gekozen voor een hotel centraal in het centrum omdat we het meeste te voet gingen doen.

Het hotel was prima, maar gedateerd en basic. Wil je echt de betere kwaliteit, bespaar hier dan niet op.

Wij gebruikten het hotel echt alleen maar om te slapen en te douchen en daarvoor was het net goed.

Het ontbijt was een triestige boel. Amper keuze en enorm ongezellig. 

 

Vervoer:

Je kan een app installeren thuis en kaartjes kopen voor de metro die je daar pas activeert. Wij hebben dat gedaan, maar geen enkele keer gebruikt. De ingang en uitgang van de metro lag telkens te ver weg van onze start en eindplek dat we er meer tijd mee verloren dan winnen. Er rijden continue trams af en aan en dat is echt de betere oplossing, maar ook die hebben we niet gebruikt. OV en ik, de gaat niet goed samen :-) 

De reden was simpel: we hadden heerlijk weer en konden de goede wandeling, de frisse lucht en natuurlijk het sightseeing niet weerstaan. Je zit de hele dag binnen met dat Escapen en dat is het net heerijk om wat te genieten.

Eten:

Het eten in Praag is echt meer dan prima. Nergens hebben we slechte gegeten, integendeel. 

De lokale keuken gaat veelal terug naar de Sovjettijd of zo voelt het toch aan. Het zijn meestal de armere gerechten, maar dat slaat vooral op met welke producten ze gemaakt zijn in tegenstelling tot de smaak. Goulash kom je bv. er vaak tegen.

De bediening.... ja dat was wat anders. Eens ze merken dat je Engels spreekt was met momenten ronduit onbeschoft. Van niet doen of ze ons begrijpen tot de kaart gewoon op tafel smijten en het afbollen.

 

 

Kamers:

De reviews van elke room kan je hier vinden Reviews Praag 2021.

Ik moet zeggen dat ik toch een beetje teleurgesteld was in de manier van ontvangen, napraten en in het algemeen omgaan met klanten. De meeste rooms draaien op studenten en dat merkten we wel.

Ik denk dat we wat verwent zijn met onze Nederlandse en Belgische eigenaren, want op deze manier werden wij in Praag nergens ontvangen. 

Heeft het nu nog met covid te maken of is het gewoon de manier van werken daar, geen idee.

Het was meestal aankomen, buiten wachten, binnenkomen, betalen, spullen opbergen , spelen en wegwezen en dat is doodjammer als je een vliegtuig neemt om speciaal hier te spelen.

We hebben uiteindelijk 2 eigenaren gezien en zelfs bij 1 liep het dan nog mis en stonden we ondanks dat er plaats genoeg binnen was nog 1 uur buiten te wachten om geen reden.

 

Verder zijn de rooms er gewoon te makkelijk, zeker voor een ervaren groep, zeker als je met 5 bent. Dat laatste is onze eigen fout en dat zou ook mijn grootste tip zijn.

Ga met 2 a 3 personen. Je betaald iets meer, maar je kwaliteit en speeltijd gaat er echt op vooruit.

Een kamer halen in 30 minuten is een keer wel leuk, maar geen 10 keer.

Tevens hebben ze de neiging om redelijk veel te spoilen van hun kamers. Dat doen ze al met de foto's online, maar ook in de uitleg van de room gaan ze veel te ver. Geef dit goed aan dat je dit niet wilt.

En ondanks dat de kamers allesbehalve duur zijn kan je nog steeds korting krijgen. Type bij korting Solveprague in en in sommige gevallen werkt het. Wij hebben korting gehad bij The Padlock en The Chamber.

Spontaan binnenlopen bij rooms was een ramp. We hadden op 2 momenten nog tijd voor een room extra, maar als ze al opnamen bleek boeken nooit mogelijk. 

Wat kan je verwachten van de rooms?

Wel stel je verwachtingen maar bij. We zijn verwent hier in BE en NL. Hoewel er echt leuke en mooie kamers tussen zitten, met je hier niet naar toe gaan voor de vernieuwingsfactor. Ik ben geen enkele keer aangenaam verrast en alles is vrij recht toe recht aan. 

Er zitten rooms tussen met werkelijk een mooi interieur, maar van effecten, geuren en wtf momenten hebben ze hier nog nooit van gehoord. The time portal will open, nou dan denk je kom maar op, maar dat bleek dan weer een schilderij dat open ging.... 

De kamers zijn in ieder geval niet enorm klein, enkel Cemetery was de uitzondering en die hebben ze ook gespeeld met 2 en daarna 3 personen. 

De afwerking was meestal prima met een paar uitzonderingen die echt wel meedraaien aan de lokale top.

Ze werken graag met walkie talkies qua tips, iets waar ik dan weer een hekel aan hebben en op een of andere manier vinden ze het heel leuk om je op de hoogte te houden van hoeveel tijd je nog hebt. Gelukkig kan je een walkie talkie ook afzetten.

Praag was voor mij niet het walhalla voor de ervaren escaper, maar ondanks de kritiekpunten hebben we ons als groep prima vermaakt. 

De sfeer was heerlijk, elke boeking kon doorgaan en het eten was prima. 

Kevin, Marieke, Stef en Skip, dank jullie wel voor een heerlijke ervaring! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.