In de planning: Escape trip Athene

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 11:30

Het wordt steeds moeilijker om de escape verslaving verder te zetten in de Benelux, dus ook dit jaar onderneem ik een trip naar het buitenland. 

Een aantal landen komen dan in aanmerking, maar dit keer werd er voor Athene gekozen. Er zit een mooie concentratie escape rooms op een kleine oppervlakte en behoorlijk wat Terpeca kamers.

Athene staat voor mij synoniem voor 3 zaken:

  • The Paradox Project, een naam die bij de meeste spelers wel een bel doet rinkelen.
  • Veel horrorkamers met acteurs, een thema wat je bij ons nog erg weinig tegenkomt.
  • De speelduur van de meeste kamers zit vlot boven de 60 minuten aan een zeer gunstige prijs.

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de gemiddelde speelduur van de kamers die weg gaan doen rond de 90 minuten zit aan een gemiddelde prijs van 20,5 euro per room (4 spelers)

 

We spelen in totaal 21 kamers op 6 dagen tijd en het valt meteen op dat we bijna nooit in de voormiddag kunnen spelen. Tot en vlot na middernacht daarentegen is geen probleem. We vermoeden dat dit te maken heeft met het klimaat en dat veel kamers hun acteurs zoeken in de studentenwereld.

Het aantal spelers maakt in Athene echt wel veel uit. Een aantal rooms zijn echt max. 4 spelers, terwijl de andere net vanaf 4 spelers zijn. Ff goed opletten als je gaat boeken dus. 

Vervoer:

Waar we in Praag nog konden terugvallen op wandelen, is dit in Athene niet het geval. Daarvoor zijn de afstanden net te groot. Aangezien we aan best strakke tijden gebonden zijn hebben we deze keer een auto gehuurd ipv Uber of het OV. 

Kosten:

Onze kosten voor deze trip pp:

Vlucht: 125 euro

Hotel: 167,5 euro

Auto: 79 euro

Rooms:  432 euro (totaal voor 21 rooms)

Verwachtingen:

Ik heb al geleerd om mijn verwachtingen wat bij te stellen als het om buitenlandse kamers gaat.

We zijn in België en Nederland best verwend op vlak van afwerking, techniek, verhaal, voor en napraten.

Ik ben vooral benieuwd naar speeltijd vs inhoud. Je kan een kamer lang maken om hem lang te maken, maar blijft het leuk...

Verder ben ik benieuwd naar de echte horrorkamers. Hoe eng zijn ze, zijn de acteurs van een echte meerwaarde, is het nog veilig.

Maar ik verwacht vooral om een leuke tijd te hebben samen met mijn 3 teamgenoten. Lekker eten, genieten van de cultuur en het weer. De 21 rooms laat ik rustig op me afkomen en wat ik er uiteindelijk van vond kunnen jullie teruglezen zodra we terug zijn.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.