Pairi Daiza met overnachting

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 20:38

Pairi Daiza

 

Of je Pairi Daiza nog een dierentuin mag noemen weet ik niet, het voelt in ieder geval aan als veel meer dan dat. 

Gezien de afstand en de ervaring die ik had van een vorig bezoek, is 1 dag niet voldoende om dit park tot zijn recht te laten komen. 

Na wat zoeken vond ik een aanbieding voor 2 dagen park met een overnachting voor 363 euro. 

 

Aankomst:

Als je overnacht bij een hotel van Pairi Daiza mag je op de dag van aankomst ook reeds 1 uur voor het normale openingsuur het park in. In ons geval was dat 9 uur ipv 10 uur. Je volgt de bordjes naar parking hotelgasten en je meld je aan in de Tipi tent. 

Daar krijg je een woordje uitleg, bandjes voor je toegang tot het park en je hotelkamer en je laat meteen je bagage achter die automatisch naar je kamer wordt gebracht. (vanaf 15 uur is je kamer beschikbaar)

 

In ons geval kon het ontvangst wel wat beter aangezien er slechts 1 baliemedewerkster was en het dus niet vooruit ging. Vanuit deze Tipi tent heb je een rechtstreekse toegang tot het park en in een paar minuten sta je voor je hotel. 

We verbleven in The Paddling Bear Hotel in een familiekamer met beperkt zicht op de zeeleeuwen.

Dit was de goedkoopste kamer die we konden vinden, maar er was nog steeds voldoende luxe en extra's aan verbonden. 

De kamer beschikt over een gratis minibar met 2 flessen water. 

Verder één dubbel en 2 enkele bedden, een badkamer met regendouche en een whirlpool bad en een klein bureautje. 

Het raam tussen de badkamer en slaapkamer is voorzien van electronische lamellen die je kan laten zakken en sluiten. 

Er is een aparte wc en de kamer is voorzien van een smart-tv. 

 

De extra's verbonden aan een verblijf zijn best de moeite:

 • 2 dagen toegang tot het park
 • 1 uur eerder binnen op beide dagen
 • welkomstgeschenk op de kamer
 • Avondeten in buffetvorm op dag 1
 • ontbijtbuffet op dag 2
 • gratis parkeren gedurende je verblijf
 • 24 uur per dag toegang tot de themagebieden Land of the cold en The last frontier

Wij besloten om een deel van onze "extra" tijd te gebruiken bij het voederen van de zeeleeuwen en daarna al door te wandelen naar het midden van het park. 

Pairi Daiza is opgedeeld in werelddelen met zoveel mogelijk bijpassende thematisering en de juiste dierensoorten. 

Als je 2 dagen hebt hoef je je in ieder geval niet te jagen. Nu toen wij er waren was er geen vogelshow en waren ook de voedermomenten tot een minimum herleid. Of dit nu achter de betaalmuur zit van verzorgen voor 1 dat of  het nog steeds een coronamaatregel is, was me niet volledig duidelijk.

(verzorger voor 1 dag is een extra die je kan kopen (+/- 240 euro pp) waardoor je met een echte verzorger kan meelopen gedurende een deel van de dag. Hierbij mag je bepaalde dieren mee voederen) 

Ons advies zou dan ook zijn om je 2 dagen een beetje te verdelen over het park. Neem goed de tijd, geniet van de omgeving en neem af en toe rustig een drankje. 

Je hebt echt de rust en je komt ook ruimschoots toe met je tijd. 

The land of Origins

Een absolute top tip zijn de ringstaartmaki. Vanaf 10u30 gaat hun verblijf open en zorg dat je er als eerste bent.

Met wat geluk zijn ze buiten want ze zijn absoluut niet schuw. Het is absoluut verboden om ze aan te raken, maar dat betekent niet dat zij niet naar jou komen. En zo krijg je erg toffe fotomomenten.

Land of the Cold

Een andere absolute must do is naar de kelders afdalen in land of the cold. Meer bepaald bij de ijsberen en de walrussen. Je hebt een werkelijk adembenemend zicht op het verblijf van deze fantastische beesten.

Bij de ijsberen ga je moeten zorgen dat je er bent tijdens het voedermoment.

Op die manier zie je de ijsberen echt zwemmen en duiken.

Om de walrussen te zien heb je keuze uit meerdere ramen. Ondanks dat dit zware en logge dieren zijn, bewegen ze sierlijk door het water en is het een waar genot om hen bezig te zien. 

Aan de andere kant kom je nog een schitterend pinguïnverblijf tegen waar een bar aan vast gekoppeld is. 

Deze bar is trouwens ook open na sluitingstijd voor verblijfsgasten. Wel 1 klein nadeel, het pinguïnverblijf is dan afgeschermd met een gordijn.

Cambron-by-the-sea

Een neoklassiek kasteel omgevormd tot een aquarium. Alleen hiervoor zou je normaal al vlot 20 euro inkom betalen. 

In dit imposant kasteel vindt je een schitterende onderwaterwereld van het zoet en zoutwaterleven en dat is een Jules Verne jasje. 

Net als de vorige keer zag er alles tip top uit, enkel ontbraken er hier en daar wat bordjes over welke bewoners het desbetreffende aquarium had en waren veel schermpjes stuk. 

De Mersus Emergo

De Mersus Emergo is een replica van een walvisjager. Bijna alles is gethematiseerd als een echte boot, maar tegelijk is het een enorm reptielenhuis.

Hagedissen, kameleons, slangen, schildpadden, krokodillen, spinnen, kikkers, alles komt hier voorbij..

 

Net als bij het aquarium is het reptielenhuis een enorm mooie toevoeging op je dagje Pairi Daiza. Sla hem zeker niet over. Binnen tref je trouwens een all you can dat buffet aan en sla zeker de wc's niet over.

Maar wat vonden we er nu eigenlijk van?

Wel wij vonden het fantastisch!

Het hangt van je gezelschap af, maar voor 2 volwassenen is 2 dagen ruim voldoende bij normale interesse in de dieren. 

De 2 dagen bieden voldoende rust dat je alles op een normale manier gezien krijgt en rustig de tijd hebt om van elk dier te genieten. Maar Pairi Daiza is zoveel meer dan dat. Als je alleen al kijkt naar de gebouwen, de historiek en de natuur... daar kan je al een dag mee vullen. Zeker alle kleine plekjes die verscholen zitten achter een deur of gangenstelsel diep onder de grond. 

 

Wij betaalden 363 euro voor 2 dagen en dat moet je een stukje in perspectief zetten.

Inkom: 38 euro pp x4 = 152 euro

Parking: 9 euro per dag = 18 euro

Ontbijt: 15 euro pp = 30 euro

Avondeten: 30 euro pp = 60 euro

totaal = 260 euro.

 

Voor 103 euro hebben wij dus overnacht, mochten wij een uur eerder het park in, mochten wij 24 op 24 van de 2 werelden genieten en lag er een welkomstgeschenk op onze kamer.

Dat lijkt ons een prima deal.

 

Het avondeten is in buffetvorm en er was voor ieder wat wils. Alles was lekker op smaak.

Jammer dat de tomatensaus automatisch met gehakt was voor de vegetarische mensen onder ons, dat er amper personeel te bekennen was om iets aan te vragen en dat er geen ijs als nagerecht te krijgen was.

Het water aan je tafel is gratis, al de rest is wel bijbetalen.

 

Het ontbijt was opnieuw in buffetvorm, enkel was er nu veel koud. Opnieuw geen personeel achter de balie te bekennen en de eitjes zijn allemaal hardgekookt. Ik denk dat hier nog wat winst te behalen valt. Ook de muziek die gedraaid werd was echt de liftmuziek top 10 en werkelijk slaapverwekkend. 

 

Maar we hebben ook wat kleine puntjes van kritiek.

 • 9 uur mag je inderdaad het park al binnen, maar eens binnen bleek dat er heel wat stukken pas open gingen om 10 uur of zelfs om 10u30. Dat is een beetje een domper op je extraatje en beperkt enorm wat je kan doen. 

 

 • We hadden de wellness die op het moment van schrijven gratis in ons pakket zat geboekt, maar deze ligt toch         wel een stukje van de hotels af. Ook heeft de wellness geen zwembad wat ons uiteindelijk heeft doen besluiten om onze reservatie te annuleren en te genieten van ons prive bubbelbad.

 

 • Het treintje dat door het park rijdt is betalend. Zeker voor een hotelgast zou dit toch 1 keer gratis moeten kunnen. De prijs, 5 euro pp, is redelijk maar wat ik persoonlijk minder vond was dat enkel de rechterkant het meeste heeft aan de treinrit. Wij werden ingedeeld bij een gezin en zaten dus links waardoor wij bijzonder weinig aan deze toch wel mooie treinrit gehad hebben.

 

 • Op de dagen dat wij er waren was het bijzonder mooi weer, zonnig en 26 graden (je krijgt wat je verdient :-)  Maar desondanks waren de meeste terrassen dicht. Bij de zeeleeuwen was het net voedertijd en er staat een enorm terras bij, maar niks van horeca te bespeuren. Op de vraag binnen of we daar wat mochten bestellen, kon dat, maar we mochten het niet mee naar buiten nemen... Bijzonder dat ze ondanks de drukte en het mooie weer niet kunnen inspelen op de vraag en blijven vasthouden aan hun schema. 

 

 • Bij vertrek was het letterlijk sleutels inleveren, betalen wat je tijdens het eten gedronken had en bedankt. Dat voelde een beetje kil aan.

 

Maar dat zijn slechts kleine zaken op een verder heerlijk verblijf. Wij hebben genoten van alles wat Pairi Daiza te beiden heeft en we kijken al volop uit naar de uitbreidingen die het park in 2025 te beiden heeft.

https://www.pairidaiza.eu/nl#pairi-daiza-resort

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.